FREE SHIPPING IN NL | €24,95 SHIPPING IN EU | RECEIVE A TAX REFUND FOR ORDERS OUTSIDE EU (ORDER VALUE ABOVE €150)

Trouwringconfigurator

Ontwerp je trouwringen comfortabel vanuit je eigen huis en plaats een aanvraag!

Zelf thuis je eigen trouwringen ontwerpen met de computer

  Start hier je ontwerp 

Zodra jij je keuze hebt gemaakt via onze trouwringconfigurator en een aanvraag hebt verzonden, nemen wij contact met je op. Dat doen we nadat je de trouwring online hebt kunnen ontwerpen, om alles samen te controleren en eventueel nog wat aan te passen in overleg. Houd rekening met een levertijd van 2 tot 3 weken. Schroom niet om te vragen, wij zijn er om je te helpen!

Hoe werkt onze trouwringconfigurator?

Bekijk onze gebruikerstips of begin meteen met het online ontwerpen van je trouwring in je favoriete taal:

🇾🇪 Nederlands

🇬🇧 English

🇩🇪 Deutsch

🇪🇸 Español

NB: zodra je in de omgeving van onze trouwringconfigurator bent, kun je rechtsboven in het scherm ook nog andere talen of valuta uitkiezen. 

Wij bieden je de mogelijkheid aan om je eigen trouwring online te ontwerpen met de trouwringenconfigurator. Volg de stappen om jouw keuzes in te voeren en de trouwringen veranderen vanzelf mee in de afbeelding. Draai ze 360° op een vergroot scherm of klik op de modelhanden om te bekijken hoe ze er uit zien op jouw grote dag! Wil je liever eerst wat inspiratie opdoen? Bekijk dan eerst eens de kant-en-klare ontwerpen. Deze kun je eventueel ook nog aanpassen naar je eigen smaak. In onze juwelier in Amsterdam kun je de verschillende opties van dichtbij bekijken en passen.

Ook is het mogelijk om samen de ringen te ontwerpen waarbij je op een eigen computerscherm mee kunt kijken of veranderingen kunt aanbrengen. Wij staan 7 dagen per week vrijblijvend klaar om je te helpen. Stap dus eens binnen voor een snelle blik of maak een afspraak zodat we de tijd voor je kunnen nemen. Wij helpen je graag verder met het online of offline ontwerpen van een trouwring voor een man én een vrouw!

       Ontwerp je eigen trouwringen met onze trouwringen configurator

Bekijk hier onze tips voor elke stap:

Let op: Bij elke stap tijdens het online ontwerpen van je trouwring via onze trouwringconfigurator verandert de prijs automatisch mee volgens de koers van dat moment. Houd er dus rekening mee dat er - bijvoorbeeld een week later - een klein prijsverschil kan zijn.

  • Profielen:

De profielen zijn een doorsnede van je ring. Zo kun je kiezen voor een platte, ronde of misschien wel een gefacetteerde bovenkant. Of kies je liever een wat bollere binnenzijde voor meer draagcomfort?

  • Dimensies:

Kies de breedte, hoogte en maat van je ring. Naar wens kun je de optimale ratio aanvinken voor de beste verhoudingen. Standaard staat het maatsysteem op Universeel. Dit is de omtrek van de ring. Maar je kunt ook voor de diameter tabel kiezen. Meer over hoe je zelf je ringmaat op kunt meten vind je op onze pagina Ringmaat Opmeten.

  • Edelmetaal:

Hier kun je tijdens het online ontwerpen van je trouwring kiezen uit verschillende edelmetalen en edelmetaalverhoudingen. In Nederland is het gebruikelijk om goud te gebruiken voor trouwringen. Doorgaans gaat men voor 14 of 18 karaat goud oftewel 585 of 750. De laatstgenoemde aanduiding geeft aan hoeveel duizendste deel puur goud is verwerkt. Voor bijvoorbeeld 14kt/ 585 goud is dus 585 duizendste deel puur goud gebruikt en voor de rest ander edelmetaal. In andere landen wordt ook wel 9 karaat goud oftewel 375 gebruikt, alhoewel dit in Nederland geen goud genoemd mag worden omdat het veel minder puur goud dan andere edelmetalen bevat.

Let op: Hogere goudgehaltes kunnen te zacht zijn om diamanten veilig op hun plaats te houden of kunnen gemakkelijk verbuigen. Daarom raden wij aan om voor 14 of 18 karaat te kiezen. De prijs verandert automatisch mee aan de hand van de gekozen opties.

Ook kun je tijdens deze stap in de trouwringconfigurator het oppervlak van de trouwringen bewerken. Wij stellen voor om de verschillende opties uit te proberen en in de afbeelding te bekijken of dit je aantrekt. Dat is het handige aan de trouwringconfigurator: je kunt net zoveel vergelijken als jij wilt!

Wil je meerdere kleuren verwerken in je ontwerp? Probeer dan de kleurverdeling eens uit. Het kan mogelijk zijn dat je ring te smal is om meerdere kleuren naast elkaar te gebruiken. Je kunt dan even terug naar de stap 'Dimensies' gaan om je ring aan te passen naar een bredere optie.

  • Stenen:

Ga je voor meer of minder bling? Maak de keuze die het beste bij je past! Je kunt uit verschillende zettingen kiezen. Is het niet mogelijk om jouw favoriete optie aan te klikken? Wellicht is de profielhoogte van je ring te laag of het profiel van je ring technisch niet geschikt voor de zetting van jouw keuze. Probeer dan eens of een aanpassing in 'Profielen' of 'Dimensies' helpt.

Kies je wel voor stenen? Klik dan op de zetting van je keuze en kies het aantal, de maat en eventueel indien mogelijk het steentype uit. Wil je meer weten over de kwaliteit van diamanten? Bekijk dan onze pagina over de 4 C's eens.

 

Als laatste stap bij het online ontwerpen van je trouwring, kun je ook nog voor de positie van de stenen kiezen. Ook hier geldt: Indien je niet voor een bepaalde optie kunt kiezen, is het technisch niet mogelijk. Het aanpassen in 'Profielen' of 'Dimensies' kan ook hier eventueel een oplossing bieden.

  • Groeven/ Randen:

Voor een speels en uniek effect kun je variëren met groeven en randen. Wanneer je hier bent beland, heb je inmiddels al aardig in de gaten hoe je overweg kunt met de configurator. Ook hier kun je weer kiezen uit verschillende opties, waarna je zodra je je keuze hebt gemaakt opnieuw meerdere breedtes en dieptes kunt selecteren.

  • Gravure:

De laatste stap van de trouwringconfigurator. Bij deze functie kun je de meest uitgebreide gravures plaatsen. Kies zelf je lettertype uit of plaats een symbool bij de ‘Laser Gravure’ button. Je kunt ook voor de ‘Individuele Gravure’ button kiezen waarbij je een vingerafdruk, foto of zelfs de geluidsgolven van een audio opname in je trouwring kunt laten graveren!

Wanneer je een individuele gravure wilt plaatsen, dien je de gratis Engraving Creator app te downloaden. Dit is simpeler dan het lijkt. Kies boven 'graveertekst' voor de optie 'Individuele Gravure'. Klik vervolgens op de blauwe knop 'aangepaste gravure maken'. Kies daarna voor de optie 'Individueel' met het vingerafdruk icoontje en volg de aanwijzingen voor het downloaden van de gratis app of maak meteen verbinding via 'Connect-app' als je de Engraving Creator app al hebt gedownload.

Neem contact met ons op bij vragen of moeilijkheden

Neem dan contact met ons op via het contactformulier of maak gebruik van de blauwe chat knop rechtsonder in de pagina wanneer je problemen ondervindt bij het online ontwerpen van je trouwring via onze trouwringconfigurator. Uiteraard kun je ook altijd langskomen in onze winkel in Amsterdam om een trouwring te kopen of een afspraak maken wanneer je wat meer tijd nodig hebt.

Veel plezier!